ANNONS

Coop ännu närmare en flytt från Upplands-Bro

Coop, Broterminalen, Upplands-Bro
Hotet om en flytt av kommunens största privata arbetsgivare kommer allt närmare.
Coop ligger i slutförhandling med fastighetsbolaget Catena om bygget av ett 105 000 kvadratmeter stort automatiserat lager i Eskilstuna. Därmed hotas de 600 jobben på Broterminalen än mer – 2023 är planen att den nya anläggningen ska vara i drift.
ANNONS

Det var i november som Mitt i kunde avslöja att 600 jobb hotas vid Broterminalen efter att Coop annonserat planer på att flytta till Eskilstuna och där bygga ett nytt automatiserat lager.

Nu berättar fastighetsbolaget Catena i ett pressmeddelande att de ligger i slutförhandling gällande just detta: ett nytt automatiserat lager för Coop – i Eskilstuna.

Fredrik Kjos (M) om Coop-flytten: ”En tråkig nyhet”

– Vi ser fram emot den fortsatta dialogen med Coop och ser stora möjligheter att kunna bidra till utvecklingen av en av de största aktörerna inom svensk dagligvaruhandel, kommenterar Benny Thögersen, VD på Catena i en kommentar.

En avsiktsförklaring har tecknats mellan Coop logistik och Catena. Går det hela i lås rör det sig om att fastighetsbolaget förvärvar mark och bygger ett 105 000 kvadratmeter stort automatiserade lager åt dagligvarujätten.

Ilska och stor oro hos anställda efter Coops flyttplaner

– Det här var en kommunikation Catena var tvugna att göra då de är börsnoterade. Från vår sida finns det egentligen inte så mycket nytt att säga om processen då detta fortfarande ska upp i vår styrelse, säger Tarik Belqaid, pressekreterare, Coop.

ANNONS

Innan jul så sa kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) att Upplands-Bros beredskap för att hantera en eventuell framtida flytt av Coop är god.

Chockplanerna: Coop kan lämna Bro – 600 jobb hotas

Toppolitikern sa detta i samband med att han fick svara på en fråga från en av de anställda vid Broterminalen vid kommunfullmäktiges möte. Fredrik Kjos framhöll även att dialogen fortsatte för att få Upplands-Bros största privata arbetsgivare att stanna i kommunen.

ANNONS