ANNONS

Nationaldagen firas med folkfest

Nationaldagsfirandet vid Skärholmens gård har blivit en tradition, som drar mycket folk.
Nationaldagsfirandet vid Skärholmens gård har blivit en tradition, som drar mycket folk.
Håll tummarna för vackert väder den 6 juni. Då firas nationaldagen, i vanlig ordning, vid Skärholmens gård. Mellan klockan 11 och 17 blir det allt från dans och musik till båtturer och bokbuss.
ANNONS

Som vanligt går bussar i skytteltrafik mellan Skärholmens torg och Skärholmens gård under nationaldagen, för att underlätta för alla som vill fira den. Väl på plats kan man breda ut sin picknickfilt i parken, med medhavd matsäck eller köpta maträtter och fika.

– Förra året var vädret magiskt. Vi brukar ha tur, så vi hoppas på det i år också, säger Johanna Wiklander vid Skärholmens gård, som arrangerar dagen ihop med stadsdelsförvaltningen.

Precis som tidigare år kan man börja firandet med en båttur, om man vill. En båt lämnar Stadshuskajen klockan 11 och åker till Skärholmens gård. Den går tillbaka till Stadshuset någon timme senare. Klockan 13 åker båten tillbaka till gården igen, och klockan 14 in till stan.

För barnen finns bland annat hoppborg, fiskdamm och sagoläsning. I år blir det ingen ponnyridning. Däremot är Fryshuset på plats, för första gången:

– De ska ha aktiviteter för lite äldre barn, berättar Johanna Wiklander.

Det finns också en bokbuss där man kan låna böcker, och Skärholmens hembygdsförening är på plats för att visa bilder.

På eftermiddagen blir det körmusik med bland annat Skärholsmkören och stråkkonsert med elever från El Sistema. Dessutom spelar bandet New Generation.
Slagsta Gille dyker också upp, i vanlig ordning.

– Vi brukar avsluta dagen med deras dansuppvisning, säger Johanna Wiklander.

ANNONS