ANNONS

Nationaldagen firas stort i Rinkeby

Saleeban Mohamed och Shanta basket blåste liv i nationaldagsfirandet i Rinkeby.
Saleeban Mohamed och Shanta basket blåste liv i nationaldagsfirandet i Rinkeby.
xx
xx
De senaste fem åren har den 6 juni firats stort i Rinkeby och i år är inget undantag.
Med dragplåster som Tensta Gospel Choir och politiska talare räknar arrangörerna med att locka tusentals besökare i år igen.
– Nationaldagen måste firas glädjefyllt med energi, säger Saleeban Mohamed.
ANNONS

När Saleeban Mohamed passerade två politiker med en mikrofon, som försökte uppmärksamma nationaldagen,  på torget i Rinkeby 2011, visste han att något måste göras.

– Nationaldagen måste firas mer glädjefyllt med mer energi.

Ett år senare hade han och Shanta basket, fått de stöd som de behövde för att rejält fira den 6 juni i Rinkeby.

Sedan dess har arrangemanget bjudit Järvaborna på artistuppträdanden, politiska talare, matupplevelser och aktiviteter för barnen. I år är det stora dragplåstret Tensta Gospel Choir och talare som Jonas Sjöstedt Västerpartiets partiledare och Annika Strandhäll (S) socialförsäkringsminister med flera.

– Många av oss här i området har bott två tredjedelar av vårt liv i Sverige. Vi tillhör riket och nationaldagen är en viktig symbol för landet och värd att fira.

Man kommer också att uppmärksamma de lokala eldsjälar Chaima Hakram, Imam Hussein Farah och Hagi Farah som bland annat hjälpt till att stoppa oroligheterna under upploppet i Rinkeby i februari i år.

Fakta

6 juni firas även i...

Spånga By: Switcha Scenen står för årets arrangemang, det är ett utbildningsprojekt som drivs av Glad Stad. På programmet står bland annat musik, hantverk, dans, fotboll och poesi
Tid: 11:00 – 16:00

Akalla By: 11:45  Samling på Kista torg 12:00 går en parad bakom häst och vagn till levande musik genom stadsdelen till Akalla by. På programmet står bland annat, ponnyridning, hoppborg och mat.