ANNONS

LISTA: Här firar du nationaldagen i Vasastan

I Hagaparken firas nationaldagen. Biljetter finns vid Slottet Gustav III:s paviljong.
I Hagaparken firas nationaldagen. Biljetter finns vid Slottet Gustav III:s paviljong.
Mitt i har listan för firandet på Norrmalm och resten av innerstan den 6 juni.
ANNONS

Hagaparken: 11.00-16.00

I parken blir det allsång, solister från Kungliga opera uppträder, det dansas och säljs mat/fika. Det hålls också visningar med tema Gustav III. Bland annat får man testa kostymer, instrument och som grädde på moset kommer Kungliga Svenska balettskolan som låter besökarna prova akrobatik och tåskor.

Slottet Gustav III:s paviljong har öppet kl. 12-16- Biljett löses i slottsentrén.

Smaka på Stockholm, Kungsträdgården: 12.00

Den som är sugen på ett kulinariskt firande ska bege sig till Kungsträdgården. Mellan den 5 till 10 juni arrangeras en av världens största matfestivaler Smaka på Stockholm för 27:e gången. Här samlas fyrtio restauranger och food trucks, såväl som över hundra av landets främsta kockar, bagare och mathantverkare för att servera framtidens mat.

Humlegården Östermalm: 12.00-16.30

Vid parkleken blir det korvgrillning, hoppborg flaggtillverkning, folkmusik och Motown-dans.

Kulturskolan och Östermalms stadsdelsförvaltning arrangerar.

Skansen, Djurgården: 10.00-20.00

För 125 år sedan hölls första nationaldagsfirandet på Skansen. Som alltid blir det flaggverkstad, ansiktsmålning och lekar från förr.

På den stora konserten på Sollidenscenen uppträder bland andra Darin, Elin Rombo och John Lundvik. I publiken sitter som vanligt kungafamiljen.

Mosquito Beach Party vid Rålis, Kungsholmen: 13.00-19.00

Radio- och tv-legendaren Thomas Gylling bjuder på musik och fest vid Smedsuddsbadet. Räkna med mycket folk och gott om flaggor i luften från världens alla länder.

ANNONS

Nationaldagsgaloppen, Gärdet: 11:30 – 16:30

För sjätte året i rad arrangerar Svensk Galopp gratis galopptävlingar på Gärdet under nationaldagen. Förutom att kolla på tävlingarna kommer det finnas aktiviteter, food trucks och matstationer. En hattparad utlovas också.

Stora Blecktornsparken, Södermalm: 12.00-18.00

I parken mellan Kanalplan och Vintertullen erbjuds aktiviteter som kaninhoppning, ponnyridning, hoppborg och musik med Aya Baya band kl. 16.

Hammarby Sjöstad: 08.00

I Sjöstan firas dagen med parad. Samling sker vid Glashus ett klockan 8.00 för att blåsa ballonger. Klockan 8.30 avgår paraden med blåsorkester först och därefter barn med flaggor och ballonger.

Framme vid Lugnets terrass blir det flagghissning, nationalsång, tal och musik. Picknick och gratis glass finns till alla barn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.