Här firar du nationaldagen i västerort och Spånga

Hesselby slott, Hässelby
Hesselby slott välkomnar nationaldagsfirare på torsdag.
Nationell yra eller inte - många gillar att fira Sveriges nationaldag den 6 juni. På Hesselby slott och Spånga IP arrangerar kommunen firande, men det finns även andra alternativ.

Hesselby slott

Firandet på Hesselby slott inleds klockan 12 med flagghissning med trumpetfanfar. Sedan pågår festligheterna till klockan 15.

– Det blir ganska traditionellt med folkdans, uppträdanden och tal av stadsdelsnämndens ordförande. Man åka häst med vagn och rida på ponnier, och dessutom blir det gratis guidning på slottet, berättar Anna Magnfors, kultursekreterare på Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning.

Nälstaskolans kör framför nationalsången och uppträder även med andra sånger, en blåsorkester från Kulturskolan spelar och Wiktoria, känd från bl.a. från Melodifestivalen, uppträder istället för den tidigare bokade artisten William Segerdahl som har ställt in på grund av förhinder. Mona-Lisa Westerberg avslutar med sång och musik.

Riddersviks gård

På Riddersviks gård firas nationaldagen mellan klockan 12 och 16. Hoppborg, fiskdamm, leksaksloppis och diverse uppträdanden utlovas, och naturligtvis säljs mat, dryck, sockervadd och bakverk.

Spånga IP

I Spånga-Tensta har stadsdelsförvaltningen testat olika platser under några år, utan att riktigt kunna locka så många nationaldagsfirare som man önskat. I år har man valt att förelägga arrangemanget på Spånga IP, lättillgängligt från både Spånga- och Tenstasidan.

Firandet pågår mellan klockan 12 och 16. Programmet är inte helt klart, men det blir bland annat barnteater och sång av både barn- och vuxenkör samt dans- och musikunderhållning.