Nattsvart säsongsstart för Alvik basket

David McCann fick uppleva strömproblem för andra premiären i rad.
David McCann fick uppleva strömproblem för andra premiären i rad.
Alvik basket skulle inleda säsongen på hemmaplan på söndagskvällen – men strömmen var borta och matchen mot Visby ställdes in.
– Man skäms inför alla som är där. Det ska ju inte hända, säger klubbdirektören David McCann.

Det var upplagt för premiärfest i Åkeshovs idrottshall. Tre matcher skulle spelas och damernas premiär i Basketligan mot Visby Ladies var dagens höjdpunkt. Men just efter att Alviks herrar hade spelat klart sin match gick strömmen i idrottshallen. En kamp mot klockan följde och till slut togs beslutet att matchen skulle ställas in.

Anmärkningsvärt i sammanhanget är att samma sak hände för exakt ett år sedan. Även då var hallen mörklagd inför premiären, men då fick man igång belysningen och matchen kunde spelas. Den här gången var det värre. De runt 400 personerna på läktarna fick vända hem efter att ha suttit 1,5 timme i en mörklagd hall.

– Det är jättetråkigt. Vi är mycket ledsna över att de som kom hit inte kunde se matchen, säger klubbdirektören David McCann.

När strömmen försvann kontaktades idrottsförvaltningen som försökte fixa belysningen, och ett tag såg det ut som att de hade lyckats. Ljuset kommer tillbaka i fem minuter, men sen blev det mörkt i hallen igen.

Då tog förbundets kommissarie på plats beslutet att matchen skulle ställas in.

– Visby behövde ju hinna med färjan tillbaka till Gotland. Man skäms. Det här ska inte hända i stora arrangemang.

På twitter gick det att följa dramat inför det tilltänkta uppkastet via Visby ladies konto.

 

Sen kom ljuset tillbaka med bara nio minuter kvar till uppkast.

Men säg den lycka som varar…

 

Den som hann köpa biljett till matchen kommer kunna gå gratis på nästa match eller en annan hemmamatch, uppger Alvik basket. Någon ny matchdag för mötet med Visby har ännu inte spikats.

Vi har sökt idrottsförvaltningen för en kommentar.