Fler nattvandrare behövs efter rånvågen

Nattvandring. Johanna Håkansson, fältassistent.
Fältassistenten Johanna Håkansson vill se fler vuxna ute på kvällar och nätter.
Fler nattvandrare behövs i Hägersten-Liljeholmen. Nu ordnar staden tillsammans med nattvandring.nu ett utbildningstillfälle för föräldrar och andra vuxna.
– Vi vill peppa dem som kanske inte har vågat sig ut, säger fältassistenten Johanna Håkansson.

Den senaste tidens rån mot ungdomar i stadsdelen har fått polis, fältassistenter och föräldrar att reagera. Nu hoppas stadsdelen att fler vuxna ska vilja vara med och nattvandra.

Den 26 mars håller stadsdelen och stiftelsen Nattvandring.nu en utbildning om nattvandring på Internationella engelska skolan i Liljeholmen.

– Vi tänker att vissa kanske inte har vågat sig ut för att de tror att det är svårt och inte vet vad de ska möta, säger Johanna Håkansson, fältassistent i Hägersten-Liljeholmen.

Nattvandrare i Västertorp

Fler vuxna behövs ute i natten. Fältassistenten Johanna Håkansson längst till höger. Foto: Privat

I bland annat Fruängen och Västertorp har det varit svårt att få vuxna att nattvandra, som Mitt i tidigare berättat.

Utbildningen riktar sig till alla vuxna som är intresserade av att nattvandra.

– Det är en grund som nattvandring.nu tagit fram. Den tar upp vad man har för skyldigheter, vad som förväntas av en och hur man hanterar olika situationer.

Utbildningen hålls på Internationella engelska skolan i Liljeholmen, Tellusborgsvägen 83 den 26 mars. Från klockan 17.30 finns det fika, själva utbildningen håller på mellan klockan 18 och 20. För att anmäla dig, mejla faltassistenter.hagersten-liljeholmen@stockholm.se