ANNONS

Nattvandrare larmade polis – luftvapen hittades

Nattvandrare larmade om misstänkt förberedelse till rån i Norra Sköndal
En person greps och är nu misstänkt för förberedelse till rån.
I fredags kväll fattade nattvandrare misstanke mot två maskerade personer i Norra Sköndal.
När polisen anlände till platsen hittade man ett luftvapen och en person greps misstänkt för förberedelse till rån.
ANNONS

Under fredagens nattvandring i Norra Sköndal fattade man misstanke mot två maskerade personer vid en busshållplats.

– De vandrade fram och tillbaka i tunneln och gick efter folk, så vi valde att stanna kvar och hålla koll. Då kom de fram och började prata med oss och frågade vad vi gjorde och vi talade om att vi samarbetar med polis och väktare, och att vi är ute i Sköndal för att skapa trygghet. Jag kände direkt att de blev jättenervösa. Helt plötsligt sa de ”vi måste gå nu” och så gick de mot bussen och satte sig bredvid en ensam kille. Då valde vi att ringa till polisen, säger Sophia Sjöholm från Nattvandring Sköndal Ungdoms Support.

När polisen kom till platsen anträffar man ett luftvapen och en av personerna greps och är nu misstänkt för förberedelse till rån.

Pistol och rullpapper påträffades vid gripande i Norra Sköndal

Ett luftvapen anträffades i samband med att en person greps. Foto: Polisen

Nattvandring Sköndal Ungdoms Support har som ambition att vara ute varje fredag, men det brukar vara svårt att få ihop tillräckligt med folk. Sophia Sjöholm hoppas att fler ska välja att gå med och nattvandra i Sköndal.

– Just den här fredagen var vi sju stycken, så då kunde vi dela upp oss i två grupper. Hade vi inte varit det, utan bara tre stycken som vi brukar vara, då hade vi inte hunnit med att vara där i Norra Sköndal. Vi upplever att man hellre pratar på Facebook och berömmer det vi gör, men man vill aldrig vara delaktig i det. Det känns tråkigt, för vi kan inte göra allt. Vi kan göra lite, men tillsammans kan man göra mer.

Carl, Calle, Sophia, Lisa, Sara och Fredrik som driver Sköndal Ungdoms Support och nu startat nattvandring (Nattvandringen Sköndal Ungdoms Support)

Carl, Calle, Sophia, Lisa, Sara och Fredrik som driver Nattvandring Sköndal Ungdoms Support. Foto: Nathalie Gilljam

Nattvandrarna behöver sällan koppla in polis när de är ute, men Sophia upplever att deras närvaro i område gör skillnad.

ANNONS

– När det var som värst i Sköndal upplevde vi att så fort vi började vara ute och visa oss, då avtog det lite. Vi såg att det verkligen gav resultat. Ju mer man är ute, och ju fler man är, desto mindre stök blir det. Det viktigaste för att kunna skapa trygghet i Sköndal är att skapa relationer med ungdomar som bor där. Respekterar vi dem, då kommer de respektera oss.

Fakta

Nattvandring i Sköndal

Nattvandring Sköndal Ungdoms Support arrangerar nattvandring i Sköndal varje fredag från klockan 20:00.

Nattvandrarens uppgift är att ska ett tryggare område, finnas där för de som behöver det och erbjuda stöd. Man har inte rätt att ingripa vid ett misstänkt brott, utan ska då tillkalla polis eller väktare.

Den som är intresserad av att hjälpa till med nattvandring i Sköndal kan anmäla sitt intresse via Nattvandring Sköndal Ungdoms Supports Facebook.

Källa: Ungdoms Support
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.