Min lokala hjälte

Nattvandringar i ny regi

Nattvandringen i Brandbergen och Svartbäcken läggs tillfälligt ned.
Nattvandringen i Brandbergen och Svartbäcken läggs tillfälligt ned.
"Nattvandring Brandbergen Svartbäcken" tar en paus för att bredda verksamheten. Detta skriver nattvandringsgruppen på sin Facebook-sida.

Nytt startdatum är inte klart.

Det var under våren som de röda, klassiska jackorna började synas under helgerna i Brandbergen igen.

Det då nystartade ”Nattvandring Brandbergen Svartbäcken” drog igång med runt 15 nattvandrare sedan våldsbrotten hade tagit fart i Brandbergen, och polisens resurser inte räckt till.

– Vi hoppas kunna hitta lokaler för en ungdomsgård för 15-20-åringar, som kan komplettera fritidsgården. Där man kan spela spel, umgås, lyssna på musik, dansa och spela nattfotboll, sade nattvandraren Peter ”Pekka” Lehtinen till Mitt i Haninge då.

Men nu skriver gruppen på sin Facebook-sida att man i sin nuvarande form upplöses. Nattvandringen ska dock dra igång igen framöver med nytt namn, och nya medlemmar är välkomna att höra av sig, skriver man. Men något nytt startdatum ska inte vara klart ännu.

– När föreningar startat upp får de alltid växtverk, det är alltid lite nytt, vi har haft dialog med föreningen och de kommer att starta upp igen här framöver. När saker och ting hänt inom en förening så vill de ju korrigera det och min bild är att det är något sådant som hänt. Vi är inte oroliga för detta, säger Inger Dahlberg, nattvandringssamordnare på Haninge kommun.