ANNONS

Fem naturnära tips på saker att göra i Upplands Väsby

Danderyd naturguide Ekebysjön coronatider Signe Hansson, Ulla Wessel från Solna och Birgitta Engstrand från Upplands Väsby
Signe Hansson, Ulla Wessel från Solna och Väsbybon Birgitta Engstrand går runt Ekebysjön.
Intresset för Upplands Väsbys närhet till naturen ökar. Allt från stadsnära promenader till skogsutflykter i grannkommunen.
Mitt i listar fem bra saker att göra utomhus.
ANNONS

Enligt Upplands Väsby kommun visar statistik att fler Väsbybor sökt sig ut i naturen i vår, jämfört med i fjol.

Folkparken

Den nya trappen upp till Folkparksberget erbjuder en centrumnära promenad.

Det finns två entréer upp till berget, en trappa med bergsstig upp från Optimusvägen och en stig från Furubergsvägen. På toppen, finns förutom utsikt, både picknickbord och hundrastgård.

Ekebysjön

Danderyd naturguide Ekebysjön coronatider Signe Hansson, Ulla Wessel från Solna och Birgitta Engstrand från Upplands Väsby

Foto: Åsa Sommarström

Tre kvinnor pausar vid Ekebysjön i Danderyd innan de går runt sjön. Väsbybon Birgitta Engstrand och vännerna Signe Hansson och Ulla Wessel från Solna, har sedan i vintras bland annat varit i slottsparken i Karlberg och kikat på backsippor i Rosersberg.

– I den här konstellationen är vi ute minst en gång i veckan. Vi turas om att bestämma nästa mål, säger Birgitta Engstrand från Upplands Väsby.

– Det beror på coronan. Vi ses inte på annat sätt än utomhus. Allt umgänge är bra och vi har sett vintern bli till vår. Man får följa naturen, säger Signe Hansson.

– Jag bestämde att vi skulle gå vid Ekebysjön idag. Vi har med kikare och tittar på fåglar, säger Ulla Wessel.

ANNONS

– Nästa gång ska vi nog tillbaka till Rosersberg och titta på vattenbufflarna vid naturreservatet Fysingen, säger Birgitta Engstrand.

Discgolf

Robert Hallin kastar frisbeegolf i Upplands Väsby på Sanda discgolfpark

Det är fritt fram att spela discgolf i Sanda discgolfpark. Foto: Privat

Vanlig golf finns i närheten av Arlanda. Men har du inte testat discgolfbanan i Sandaskogen vid Sandakärret är det nog dags. Vem som helst kan spela discgolf, och diskar (frisbees) går att låna hos Fritidsbanken i Vilundaparken eller införskaffas i sportbutiker. En av världens bästa discgolf

Orientering på cykel

Skogarna i Upplands Väsby blir delar av orienteringsrundan Cykelkulturtrim i sommar. Rundan sitter upp från maj till och med september, och tar dig från kungliga paviljonger i Haga till OS-paviljonger i Sollentuna.

Naturkartan

Väsbys närhet till naturen har aldrig varit lättare att utnyttja. Förutom naturområden i grannkommunerna finns till exempel Norra Törnskogen, Sättra Gård och Vallensjö alldeles i närheten. Väsby botaniska trädpark och Eggeby Fornpark ligger än mer centralt.

Via webbtjänsten Naturkartan går det att hitta ännu fler utflyktsmål.

 


Har du tips på bra utflyktsmål i och omkring Upplands Väsby du vill dela med dig av? Skriv till oss!

 

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.