Min lokala hjälte

Naturväsen intar scenen i Skärholmen

Scenen på stadsteatern i Skärholmen förvandlas snart till en sagovärld.
Scenen på stadsteatern i Skärholmen förvandlas snart till en sagovärld.
Sjöjungfrur, hungriga jättar, ledsna drakar och gudar med penningproblem intar Stadsteatern i Skärholmen nästa vecka. "Guldet" heter barnföreställningen, som har premiär den 9 september och blir höstens första uppsättning.

Regissör är Charlotte Engelkes, internationellt känd regissör och performanceartist. Det är första gången hon gör en uppsättning i Skärholmen.

– Guld kan vara pengar eller en medalj men kan också vara att gå och bada tillsammans, sitta ensam och mysa eller gå i skogen. Vi kan själva välja vad som är guld för oss, säger hon i ett pressmeddelande.

”Guldet” beskrivs som en musikalisk sagovärld, fylld av naturväsen och magi, där guldet påverkar alla på olika sätt. Inspiration har Charlotte Engelkes hämtat från Richard Wagners opera Rhenguldet. Det är mycket medvetet valt – operan är en konstform som tillåter stora uttryck och många olika slags scenspråk. Dessutom blir det parkour, dans och skådespeleri på scenen.

Willi Bopp har skrivit musiken. På scenen står Lindy Larsson, Ida Lod, Jonas Nilsson och Måns Rudfeldt.

Föreställningen vänder sig till barn från 5 år och uppåt.

– Jag vill att barnen ska få känna skådespel, sång och musik i storslagen form på högsta nivå. Därför har jag bjudit in de allra bästa jag kan tänka mig att jobba med i Sverige – från opera till parkour, säger Charlotte Engelkes.