ANNONS

Nätverk visar filmer om vår tids ödesfrågor

Så här såg det ut vid den första filmkvällen i våras då "This changes everything" visades.
Så här såg det ut vid den första filmkvällen i våras då "This changes everything" visades.
Under våren har Nätverket Västerort dragit i gång filmvisningar med efterföljande diskussioner i Blackeberg. Vid vårens sista filmkväll visas dokumentärfilmen "Planetary".
ANNONS

Susanna Wasielewski-Ahlfors och Mira Gartz från Blackeberg samt David Bennet från Vällingby drog vintras i gång visningarna som går under namnet ”Filmkvällar för framtiden”.

De ingår i Nätverket Västerort och syftet med filmkvällarna är att sätta fokus på vår tids stora frågor som klimatet och hållbar utveckling. Nästa visning äger rum på medborgarkontoret i Blackeberg klockan 18.30 den 25 maj. Då visas den amerikanska dokumentärfilmen ”Planetary”.

Guy Reid och Stewe Watts Kennedy har regisserat filmen som på ett poetiskt sätt utforskar jordens och människans historia och ställer frågor kring framtiden. Filmen vill få människor att reflektera kring vilka vi är och hur vi handskas med jorden.

– Vi vill vi skapa ett engagemang mellan människor på lokal nivå. Många går runt och tänker kring de här frågorna och det här blir ett sätt att mötas. Vi ordnar alltid ett samtal efter filmerna, berättar Susanna Wasielewski Ahlfors.

Under tidigare filmkvällar under våren har de visat ”Bikes vs cars” av Fredrik Gertten och ”This changes everything” som är baserad på Naomi Kleins bok med samma namn.

Max 50 personer får plats på visningen och via nätverkets Facebook-sida kan man anmäla sig.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.