ANNONS

Nazister portades från Finlandsfärja

Åtta personer från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen stod på bron över motorvägen vid trafikplats Sörentorp vid 11-tiden på lördagen med banderoll och flaggor, utan tillstånd.
Medlemmar i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) skulle gå på färjan mellan Stockholm och Finland på onsdagen, men stoppades av Viking Line.
ANNONS

Gruppen var troligen på väg till Finland för att demonstrera på landets 100-årsdag, skriver TT. Men när gruppen skulle kliva på färjan vid Stadsgårdskajen blev de nekade av rederiet Viking Line.

– Det här är en bedömning som vi har gjort tillsammans med myndigheterna. Vårt myndighetssamarbete innebär att vi har bra koll på de olika grupperingar som åker med oss, säger Johanna Boijer-Svahnström, kommunikationschef på Viking Line till TT.

”Vi har många barnfamiljer ombord”

Sammanlagt rörde det sig om 24 NMR-medlemmar som nekades att stiga på Viking Line Amorella mellan Stockholm och Åbo. Enligt Viking Line var det säkerheten som var den avgörande faktorn när man nekade medlemmarna att gå ombord.

– I dag (onsdag) firar Finland sitt 100-årsjubileum och vi har många barnfamiljer ombord. Därför ville vi att det skulle vara tryggt och lugnt ombord, säger Johanna Boijer-Svahnström till TT.

ANNONS