ANNONS

Flera nazister ute på Stockholms gator

NMR, Nazister
Flera nazister har setts ute under kvällen med Nordiska motståndsrörelsens flaggor.
Flera nazister har setts ute under kvällen med Nordiska motståndsrörelsens flaggor. Polisen skriver på sin hemsida att man har en kommendering med anledning av 30 november.
ANNONS

Flera nazister har setts runtom i Stockholm under torsdagskvällen, med sig har man haft den Nordiska motståndsrörelsens flagga, skriver Expressen. Nazisterna har synts på Telefonplan, Östermalmstorg och Karlaplan.

Polisen skriver på sin hemsida att man har en kommendering med anledning av 30 november. Tidigare år har nazistiska rörelser uppmärksammat den 30 november som också är Karl XII:s dödsdag, vilket har lett till våldsamma konfrontationer med motdemonstranter.

– Vi har ett antal poliser som jobbar med detta men pratar aldrig om hur många de är. Man är på plats och är tillgänglig ifall man behövs någonstans, säger Towe Hägg.

Enligt polisen ska ”en grupp människor” befunnit sig utanför den finska ambassaden i centrala Stockholm. Enligt uppgifter till Expressen rör det sig om nazister.

– Vi är klara där. Det var en grupp människor som var där en stund. Och vi har åkt därifrån. De gick, stod och lämnade, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

På sitt Twitterkonto har Nordiska motståndsrörelsen lagt upp en bild tagen utanför den finska ambassaden ”för att protestera mot dagens finskfientliga beslut”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.