ANNONS

C: ”Vi tar bort neddragning på daglig verksamhet för pensionärer”

Det krävs insatser från staden för att förhindra att äldre hamnar i ofrivillig ensamhet, menar Centerpartiet på Lidingö.
Det krävs insatser från staden för att förhindra att äldre hamnar i ofrivillig ensamhet, menar Centerpartiet på Lidingö.
Centerpartiet vill slopa majoritetens planerade neddragning på den dagliga verksamheten för äldre. Partiet vill också göra en särskild satsning för att motverka ensamhet bland öns gamla.
– Det skapar friskare äldre, säger John Hultengård,(C).
ANNONS

I sin budget gör Centerpartiet på Lidingö en rad satsningar som riktar sig särskilt mot öns äldre.

Ofrivillig ensamhet leder också till sjukdom

John Hultengård

– Vart ett samhälle är på väg tar sig i uttryck i hur vi behandlar våra äldre. Vi tycker att de som varit med och jobbat förut ska få en bra ålderdom. Vi har alla förutsättningar på Lidingö att ge dem det, säger John Hultengård (C), politisk sekreterare för Centerpartiet på Lidingö.

John Hultengård (C).

De föreslå en uppräkning på 1,5 procent av pengen för serviceboenden, hemtjänst, och vård- och omsorgsboenden för äldre. 

En särskilt viktig fråga för partiet har varit att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre. Därför stryker de helt neddragningen på 1,4 miljoner kronor på daglig verksamhet för äldre som majoriteten föreslår. En verksamhet som de menar motverkar ensamhet och förbättrar hälsan hos öns äldre.

– Ofrivillig ensamhet leder också till sjukdom, därmed tror vi att mer pengar till daglig verksamhet på längre sikt skapar friskare äldre och därmed mindre kostnader för samhället, säger John Hultengård.

Vidare lägger Centerpartiet 500 000 kronor på att låta omsorgs- och socialförvaltningen att ta fram åtgärdsförslag för att minska ofrivillig ensamhet, till exempel genom uppsökande verksamhet. 

ANNONS