ANNONS

Nedfarten blir säkrare för cyklister

Västerbrons nedfart på Kungsholmssidan ska förbättras och göras säkrare.
Västerbrons nedfart på Kungsholmssidan ska förbättras och göras säkrare.
Västerbronedfarten ska bli säkrare för cyklister. Trafiknämnden väntas besluta om bredare cykelbanor på nästa möte.
ANNONS

Nedfarten från Västerbron mot Kungsholmen är, som Mitt i tidigare berättat, en av Kungsholmens mest olycksdrabbade platser för cyklister. Nu ska sträckan byggas om och bli säkrare, visar handlingar från stadens trafikkontor.

Problemet, enligt trafikkontoret, är att cykelbanan är för smal. Gångstråket är inte heller helt sammanfogat och det saknas möjligheter för gående att fortsätta rakt fram mot Gjörwellsgatan mot slutet av nedfarten.

Nu föreslår kontoret bredare gång- och cykelbanor på nedfarten. Enligt förslaget ska cykelbanan få bredden 3,25 meter. Det blir också en ny gångbana med tydlig separering mellan gående och cyklister.

I förslaget ingår också en ny ramp ner till parken för att möjliggöra att personer med funktionsnedsättning att ta sig mellan bron och parken nedanför.

Man ska också förbättra belysningen under bron och på nedfarten och höja övergångsställena så att man inte kan köra lika fort som bilist.

Hela kalaset kostar staden cirka 16 miljoner kronor. Officiellt beslut fattas på nästa möte i trafiknämnden, den 4 februari

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.