ANNONS

Nedlagd förskola väcker ilska

Öppna förskolan i Lappis stänger.
Öppna förskolan i Lappis stänger.
På grund av byggen stänger öppna förskolan i Lappis om en månad. Staden hänvisar istället till en annan förskola fem kilometer bort.
ANNONS

Den öppna förskolan i Lappis stänger den sista maj. Anledningen är att en fast förskola i området behöver lokalerna då deras befintliga lokaler kommer att rivas i samband med nybyggen i området.

En besviken förälder har mejlat till stadsdelsförvaltningen angående nedläggningen. Föräldern tycker det är en katastrof att den öppna förskolan stänger eftersom verksamheten enligt denne behövs uppe i området.

Stadsdelsförvaltningen, som driver både den befintliga förskolan och den öppna förskolan, skriver i ett mejlsvar att den befintliga förskolan behöver lokalerna mer då man inte vill hänvisa föräldrar och barn till enheter utanför Östermalm.

De som vill gå på öppen förskola hänvisas istället till den öppna förskolan som ligger på Villagatan, drygt fem kilometer från Lappkärrsberget.

Svenska kyrkan driver även två öppna förskolor i Östermalms stadsdelsområde: på Dianavägen i Hjorthagen och i Engelbrektskyrkan på Östermalmsgatan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.