Nedlagd husläkarjour slår hårt

Husläkarjouren i Alceahuset i Åkersberga lades ner för en vecka sedan.
Husläkarjouren i Alceahuset i Åkersberga lades ner för en vecka sedan.
Den nedlagda husläkarjouren i Åkersberga har drabbat direkt. Åkersbergabon Britt-Marie som fick åka till Danderyd med diskbråck är förbannad.

– När jag ringde sa de att det var landstingets beslut att lägga ned husläkarjouren. Men det är ju inte sant. Det är deras eget beslut ju, säger Åkersbergabon Britt-Marie Bergström.

I lördags fick hon svåra smärtor i nacken av ett diskbråck och behövde läkarhjälp. Men eftersom husläkarjouren i Åkersberga nyligen lagts ned hänvisades hon till Täby eller Danderyd. Det slutade med en ambulansfärd till Danderyds sjukhus.

Hon tycker att det är dåligt att husläkarjouren i Åkersberga lagts ner och köper inte företagets argument att ersättningen från landstinget är för låg.

Jouren drivs på uppdrag av husläkarna i Österåker som hon menar borde ha råd att låta jouren vara kvar.

– Det är utpressning från husläkarna, som går ut över oss som bor här, för att de ska få tillbaka sin ersättning. Och vad kostar inte en ambulansfärd för landstinget?

Själv fick Britt Marie punga ut 600 kronor för taxiresan hem från sjukhuset.

– Jag tror inte folk fattat det här ännu, att man inte kan få hjälp i Åkersberga lördag-söndag eller efter 17.00. Jag tycker att det är ren skandal!