ANNONS

Kommunalråden: Nedläggningen av 835:an stoppas efter protesterna

Buss 835 och Meeri Wasberg (S)
Buss 835 och Meeri Wasberg (S).
Glädjebesked under torsdagen: Omtyckta buss 835 stoppas från nedläggning. Även buss 832 räddas. Detta uppger kommunalråden på Haninge kommun.
Beskedet betyder att det även framöver kommer att gå bussar norrut från Västerhaninge.
– Vi vill tacka alla kommuninvånare som har protesterat och berättat om varför busslinjerna behöver var kvar, säger kommunalråd Meeri Wasberg (S).
ANNONS

Ett stort glädjebesked för många av Haninges bussresenärer har kommit.

Busslinjerna 835 (Tungelsta-Länna) och 832 (Västerhaninge station-Åbylund) kommer att räddas och leva kvar enligt sina nuvarande sträckningar. Detta uppger Haninges politiska kommunledning i ett pressmeddelande.

Enligt det politiska styret har nya uppgifter kommit från Region Stockholm och trafikförvaltningen, där man backar från de förändringarna man föreslagit skulle träda i kraft vid midsommar.

Tusentals klagomål på förslagen

Detta betyder i så fall även att Åbylunds busshållplats i Västerhaninge blir kvar.

Beskedet i höstas var tufft för många Haningebor.

Tusentals namnunderskrifter och protestmejl har kommit in till SL sedan de kritiserade förslagen presenterades i höstas.

SL har å sin sida ansett att det saknats mening med busstrafik från Västerhaninge norrut när pendeltåget ändå går parallellt.

Men nu backar alltså Regions Stockholm, enligt Haninges kommunledning.

I remissvaret på SL:s föreslagna förändringar framförde kommunalråden i Haninge att förändringarna gällande buss 835 och 832 hade väckt ett stort missnöje bland Haningeborna.

ANNONS

– Redan när vi såg förslaget om att lägga ner busslinjerna 835 och 832 framförde vi för regionen det okloka i detta. Det är glädjande att regionen nu ändrar sig och gör det som är bra för Haninge och dess invånare, säger Meeri Wasberg (S).

– Vi ser att det här är en fråga som engagerat många Haningebor.

Vill ha dialog med regionen

Hennes politiska partner i Haninge, kommunstyrelsens vice ordförande Tobias Hammarberg (L), säger att man ser fram emot en fortsatt dialog med regionen gällande behoven i kommunen.

– Ska vi nå klimatmålen i kommunen, regionen och landet måste kollektivtrafiken hålla jämna steg med den snabba utvecklingen i vår kommun, säger han.

Mitt i har ställt frågor till trafikförvaltningens affärsförvaltare och till SL:s presstjänst för att få förändringarna bekräftade, men de har hittills inte återkommit med svar. På fredagen skriver en presskommunikatör på SL i ett mejl att man ska återkomma med uppgifter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.