ANNONS

Nedskräpning vid parkering upprör

Husvagnar har olovligen parkerat vid Bromstens IP. Bilden är från ett annat tillfälle.
Husvagnar har olovligen parkerat vid Bromstens IP. Bilden är från ett annat tillfälle.
I drygt en månad har husvagnar stått parkerade vid fotbollsplanens nya parkering.

Nu har boende i området reagerat på skräpet och anmält det till kommunen.

– Det är absolut ingen husvagnsparkering, säger Håkan Andersson vid Stockholms idrottsförvaltning.
ANNONS

Under en tid har husvagnar stått parkerade vid Bromstens IP utan tillstånd. Nu har boende i området reagerat på att det dessutom har blivit skräpigt vid parkeringsplatsen.

– Det har framför allt varit aktivitet vid kvällar och nätter. Men det jag reagerade på var att en av husvagnarna lämnade kvar en massa sopor efter att den åkt vidare. Jag skulle gissa att det har stått husvagnar där i drygt en månad, säger Jan Spanedal, som bor i området.

Men husvagnarna har inte rätt att stå där. Håkan Andersson, enhetschef vid Stockholms idrottsförvaltning menar att det är olyckligt att det blivit så.

– Parkeringsplatsen är ganska nygjord och tyvärr har fastighetskontoret som sköter ordningen ännu inte skrivit ett avtal med Stockholm parkering. Det har hamnat mellan tidsperioden och det är absolut inte tänkt att den här parkeringen ska vara en husvagnsparkering, säger han.

Enligt Håkan Andersson är parkeringen endast tänkt för besökare till idrottsplatsen, men eftersom fastighetskontoret inte hunnit få upp skyltar eller parkeringsautomater i området har kommunen ingen rätt att ta bort husvagnarna.

– Det är en tidsfråga innan de kommer bort därifrån. Men det går inte att göra något innan fastighetskontoret har ett avtal med Stockholm parkering. Det här gäller flera parkeringar i hela staden. Men det är tråkigt att folk tror att man kan campa på en idrottsplats, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.