Min lokala hjälte

Nej, sommaren i Stockholm är inte slut

Det kan bli fler sådana här dagar.
Det kan bli fler sådana här dagar.
Monika Goj, Odengatan  – Ja. När det väl börjat bli kallt och grått ställer man in sig på höst. Och jag hoppas att den blir varm och skön.
Monika Goj, Odengatan – Ja. När det väl börjat bli kallt och grått ställer man in sig på höst. Och jag hoppas att den blir varm och skön.
Richard Ahlsröd, Hagagatan  – Ja. För mig är augusti en sommarmånad men det känns som att det är slut nu när det är kallare och mindre sol. Men jag tycker om hösten.
Richard Ahlsröd, Hagagatan – Ja. För mig är augusti en sommarmånad men det känns som att det är slut nu när det är kallare och mindre sol. Men jag tycker om hösten.
Mattias Nygård, Kocksgatan  – Ja. Det är ju höst nu. Jag började ge upp när det blev kallt över en natt på Gotland för ett par veckor sedan. Jag antar att det bästa är att bara köra på nu.
Mattias Nygård, Kocksgatan – Ja. Det är ju höst nu. Jag började ge upp när det blev kallt över en natt på Gotland för ett par veckor sedan. Jag antar att det bästa är att bara köra på nu.
Patrik Foberg med sonen Elias, Odengatan  – Jag är optimistisk, jag tror att den kan komma tillbaka. Jag har två veckor kvar av min pappaledighet och tror att det finns goda chanser. Man vet att mycket väl kan bli en bra augusti. Det händer inte alla år, men möjligheten finns.
Patrik Foberg med sonen Elias, Odengatan – Jag är optimistisk, jag tror att den kan komma tillbaka. Jag har två veckor kvar av min pappaledighet och tror att det finns goda chanser. Man vet att mycket väl kan bli en bra augusti. Det händer inte alla år, men möjligheten finns.
Det känns som att hösten kom tidigt i år. Men solen kan faktiskt återvända. SMHI ger oss hopp om bättre väder i nästa vecka.

Förra måndagen checkade värmen ut från stan och med undantag för i lördags har det varit kallt och grått i stan sedan dess.

Vi gick ut och frågade folk i Vasastan om de trodde att sommaren tagit slut för i år. Det verkade så. Tre av fyra hade givit upp hoppet om att solen och värmen ska återvända till Stockholm. Klicka på bilderna så kommer enkäten upp.

Men enstaka solglimtar kan faktiskt dyka upp i nästa vecka. SMHI ger anledning till viss tillförsikt.

– De närmaste dagarna är det fortfarande ostadigt. Men det finns chanser till sol i alla fall i mitten av nästa vecka. Även om prognosen är väldigt osäker, säger Fredrik Linde, chef för prognos och varningstjänsten på SMHI i Linköping.

Så sommaren är faktiskt inte slut än.

– Det kommer fortsatt att vara dryga 20 grader på dagarna i Stockholm. Men som det ser ut just nu kommer temperaturen inte att stiga mer än så. Samtidigt är det inte alls så att hösten inte i antågande. Den kommer normalt sett inte förrän i slutet av september.