ANNONS

Nej till 1-åringar är inte okej

Brevik skola som drivs av utbildningskoncernen Academedia måste ta in ettåringar. Det skriver Tyresö kommun i ett så kallat föreläggande.
ANNONS

– Det här är en markering att vi noterat det här avsteget från skollagen och att vi vill ha en förklaring till varför man gör så. Om ledningen för Brevik skola fortsätter att exkludera 1-åringar utan en god anledning kan det så småningom bli så att vi hotar med vite, säger Håkan Bertilsson, kontorschef på Tyresö kommuns barn- och utbildningsförvaltning.

Anna Hansson Bittár, rektor och förskolechef i Brevik skola, bekräftar att det stämmer: Brevik skola har sedan ett par år tillbaka inte längre en avdelning för 1-åringar.

Beslutet fattades när Tyresö kommun i samband med en anpassning till den nya läroplanen för ett par år sedan återgick till en mellanstadieindelning med årskurs 4-6. Under ett antal år tillhörde ju årskurs sex högstadiet.

– När vi gick över från att vara en f-5-skola till att bli en f-6-skola fick vi lov att avveckla en förskoleavdelning. Vårt uppdrag är i första hand att erbjuda alla barn på Brevikshalvön en plats i grundskolan. Brevik skola är byggd som en grundskola, utöver detta har vi en mindre del som används till förskola, säger Anna Hansson Bittár.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.