ANNONS

Nej till alkoholförbud i Slakthusområdet

Globenpolisen vill ha ett allmänt alkoholförbud i Slakthusområdet från fredag kväll till måndag morgon.

Men stadsdelsförvaltningen säger nej.
ANNONS

Lokalpolisen Globen har lämnat in en ansökan om ändring i de lokala ordningsföreskrifterna för att införa alkoholförbud utomhus i hela Slakthusområdet från fredag klockan 19 till måndag klockan 07.

Enligt lokalpolisen har man problem med personer som dricker alkohol utanför krogarna i Slakthusområdet och att berusningen slår till först när de kommer in på krogen. Det leder till misshandel, stök, ordningsstörningar och att alltför berusade personer som inte kan ta hand om sig själva rör sig i området, enligt polisen.

Det är i så fall stadsdelsnämnden som ska göra en hemställan till kommunfullmäktige om ändringar i de lokala ordningsföreskrifterna om utökat alkoholförtäringsförbudsområde.

Stadsdelsförvaltningen anser dock inte att förbudet behöver utökas. I tjänsteutlåtandet hänvisar man till att det inte bor några människor i Slakthusområdet, vilket innebär att det inte finns några boende som störs av nattlivet i området.

Stadsdelsförvaltningens fältassistenter som arbetar uppsökande mot ungdomar upplever inte att Slakthusområdet har några miljöer som lockar ungdomar att hänga på. Det påpekas också att polisen redan har möjligheten att förverka alkohol när det gäller ungdomar.

Nuvarande alkoholförtäringsförbudsområde omfattar området från Gullmarsplan till Slakthusområdet inklusive arenaområdet. Gränsen för förbudsområdet mot Slakthusområdet går längs Palmfeltsvägen och Arenavägen

Stadsdelsnämnden ska ta ställning i frågan på torsdag den 16 juni.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.