ANNONS

Nej till att driva på om ny station

Saltsjöbanan
Saltsjöbanan bör få en ny station i Finntorp om Nacka station försvinner, föreslår S.
En majoritet av Nackapolitikerna säger nej till att trycka på om en ny tågstation i Finntorp om Nacka station försvinner.

S och V tycker tvärtom att Nacka borde trycka på.
ANNONS

Saltsjöbanans tågspår ska höjas där Nacka station ligger i dag, detta för att göra det möjligt att bygga en tunnel under spåren som förbinder Planiavägen och Värmdövägen.

I samband med det arbetet kan landstinget välja att ta bort Nacka station.

Enligt en motion som Socialdemokraterna lagt kommer inga bussar till Slussen att trafikera Värmdövägen i framtiden när tunnelbanan till Nacka står klar. För att de som bor i området ska ha fortsatta bra tågförbindelser till Slussen, om Nacka station försvinner, föreslår S i motionen att en ny station byggs i Finntorp.

Nu har politikerna i kommunstyrelsens stadsutvecklingsskott behandlat motionen. En majoritet av politikerna avslår motionen. Motiveringen är att landstinget väntas fatta beslut om Nacka station under 2016 och om landstinget då kommer fram till att Nacka station ska tas bort och en ny tågstation ska byggas i Finntorp, kommer Nacka att samverka med landstinget om detta.

S och V röstade för motionen. S-politikern Helena Westerling lät anteckna att hon tycker att Nacka aktivt ska arbeta för att en ny station byggs i Finntorp eftersom Nacka station troligen försvinner. Nacka kommun bör inte passivt avvakta landstingets beslut, ansåg hon.

Miljöpartiets ledamot lät anteckna att de i en tidigare motion föreslagit att en park skapas i området, där en tågstation i Finntorp skulle försvåra arbetet för att skapa en sådan park. MP stödde därför inte motionen.

Motionen ska närmast behandlas av kommunstyrelsen, och sedan i kommunfullmäktige.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.