ANNONS

Nej till mer pengar till vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden begärde nära 17 miljoner kronor för att komma till rätta med sitt underskott - men kommunstyrelsen sa nej.

Nu kritiseras beslutet.

– Alliansen skickar fortsatt en signal till våra funktionsnedsatta att LSS-nedskärningarna ska fortsätta, säger Mikael Lindström (S).
ANNONS

Vård- och omsorgsnämnden har länge dragits med ett underskott. Cirka 40 miljoner kronor fattas i kassan, därför hade nämnden begärt 16,6 miljoner kronor för resten av året.

Men under torsdagens kommunstyrelsemöte sa Alliansen nej till att bevilja pengarna. Istället vill de avvakta och se vilka effekter besparingsåtgärderna kan ge.

Lokaltidningen Mitt i har flera gånger skrivit om att vård- och omsorgsnämnden sparat in på LSS-stöd till personer med funktionsnedsättning, trots att lagen säger att de inte får.

Mikael Lindström (S), oppositionsråd, är kritisk till att Alliansen inte beviljade summan.

– Genom att inte bevilja mer pengar till en underfinansierad verksamhet skickar Alliansen en fortsatt signal till våra funktionsnedsatta att LSS-nedskärningarna ska fortsätta, säger oppositionsrådet Mikael Lindström (S).

Vid kommunstyrelsens möte den 21 september ska frågan om att eventuellt skjuta till pengar till vård- och omsorgsnämnden upp igen.

Relaterade artiklar:

Kommunen sparar in på Casper

Anhöriga rasar mot nya LSS-regler

ANNONS

FUB slåss mot neddragningarna

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.