Min lokala hjälte

Nekad kroggäst gick bärsärkagång

En man som i helgen nekades att handla i baren på den lokala krogen i Farsta strand tappade humöret fullständigt. När han återvände en stund senare var han beväpnad med en trästav och gav sig på personalen.

– Han ska också ha använt glas och en kaffekanna och gått loss på personalen. Enligt våra uppgifter slog han en av dem i huvudet med kaffekannan, säger Henrik Garzon, operativ koordinator på polisen i Farsta.
På vägen därifrån ska han dessutom ha tagit ut sin ilska på en bil genom att kasta in en stor sten genom rutan. Mannen, som på måndagseftermiddagen inte var gripen eller identifierad, är misstänkt för misshandel och skadegörelse.
– Personalen fick en sårskada i huvudet, säger Henrik Garzon.

Helgen var överhuvud taget stökig i Farsta strand. På fredagskvällen blev en man skuren i benet, men ville själv inte berätta för polisen om händelsen. Vid halv fem-tiden på söndagsmorgonen rånades en kvinna på sin mobiltelefon utanför Coop.
Mitt i Farsta skrev också i fredags om en man som misshandlades grovt av tre personer på Brunskogsbacken.

– Vi ser allvarligt på det här och lägger sedan 2-3 veckor väldigt mycket resurser på att försöka skapa trygghet i området, säger Henrik Garzon.