Nekades öl – nitade bartendern

För många sådana här kan ge dig problem.
För många sådana här kan ge dig problem.
En man som ville beställa öl på en krog vid Odenplan fick nej. Då började han först filma bartendern och slog henne sedan i ansiktet.

Det var i december som en man i 50-årsåldern steg in på en krog vid Odenplan för att beställa öl. Men bartendern tyckte att han var överförfriskad ville inte servera honom mer alkohol.

Han tog då fram sin mobil, enligt egen uppgift för att ta en stillbild och lägga ut på appen Instagram. Men bartendern och andra gäster i baren säger att han började filma henne och att han fortsatte trots att hon sa åt honom att sluta. Hon tog hans telefon och la den på bardisken. Vad som hände därefter är de oeniga om.

Mannen hävdar att hon försökte ta hans mobil, att han höll fast den och då råkade snudda vid hennes näsa. Bartendern uppger att hon gick fram till honom för att be honom lämna stället – och då fick ett knytnävsslag i ansiktet, något som flera av gästerna bekräftar.

Eftersom mannen var kraftigt berusad vid tillfället tyckte tingsrätten inte att hans uppgifter var lika tillförlitliga som bartenderns och vittnenas. Han döms nu till villkorlig dom och böter på 19 000 kronor. Dessutom ska han betala 5000 kronor i skadstånd till bartendern.