Netflix gör serie – Djursholmsroman först ut

Netflix satsar på svenskt.
Netflix satsar på svenskt.
Netflix satsar på egna tv-serier. Den första svenska originalserien är baserad på den storsäljande boken "Störst av allt" som till stora delar utspelar sig i Djursholm.

Nu blir Malin Persson Giolitos roman ”Störst av allt” tv-serie. Boken utsågs 2016 till årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin och har även blivit en internationell bästsäljare. Det är Netflix som satsar på egenproducerade svenska originalserier och först ut blir Malin Persson Giolitos rättegångsdrama som utspelar sig i Djursholm.

Manuset skrivs av Camilla Ahlgren som även skrev manuset till den svensk-danska serien ”Bron”. Filmatiseringen av serien sker under nästa år av Felix Herngrens produktionsbolag FLX som tidigare gjort bland annat ”Solsidan”och ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

”Väldigt förankrad i Sverige och Djursholm”

– Vi börjar att spela in nästa år. Jag kan inte avslöja så många detaljer runt detta än men den är väldigt förankrad i Sverige och Djursholm. Det skulle inte vara någon stor överraskning om inspelningen tar plats där, säger Pontus Edgren som är producent till Mitt i.

Spelas in på svenska

Netflix svenska satsning gör att fler kommer att få upp ögonen för svensk film. Deras tidigare serier har gått bra Världen över trots att språket inte är på engelska, Narcos är ett exempel som är på spanska. Störst av allt kommer att spelas in på svenska.

– Det känns väldigt spännande och roligt att få vara med i denna satsning. Vi vill ju att våra kreatörer ska kunna nå ut utanför Sveriges gränser och Netflix finns i 80 % av världens länder. Så detta känns helt rätt, säger Pontus Edgren.