ANNONS

Nicholas Nikander (L) blir nytt kommunalråd i Huddinge

Nicholas Nicander
Nicholas Nikander (L) blir nytt kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.
Nicholas Nikander (L) efterträder Malin Danielsson (L) som kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.
– Jag är taggad. Nu får jag anledning att flytta till Huddinge också, säger han.
ANNONS

Som 22-åring valdes Nicholas Nikander till kommunfullmäktiges ordförande i Nynäshamn, och var därmed den näst yngste fullmäktigeordföranden i landet. Nu är han 25 och ska efterträda Malin Danielsson (L) som kommunalråd i Huddinge med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

– Det känns jättespännande, jag är väldigt taggad. Jag har har arbetat som politisk sekreterare för Malin sedan 2015, så jag är väl insatt i frågorna, säger han.

Vilka frågor tycker du är viktigast att driva framöver?

– Det allra viktigaste är att få till arbetsplatser söder om Stockholm. Det är inte bara viktigt för Huddinge, utan för hela Södertörn. Dessutom ska vi bygga fler bostäder för vilket skede i livet man än befinner sig.

Ska flytta till Huddinge

För Nicholas del innebär det nya uppdraget även en förändring på det privata planet.

– Jag har funderat ett tag på att flytta till Huddinge och nu får jag ju verkligen göra det. Jag tittar på lite olika alternativ, det står mellan Skogås/Trångsund och centrala Huddinge, säger han.

På kuriosa-sidan kan nämnas att Nicholas varit med i tv-programmet Halv åtta hos mig. Där var han inte lika framgåsångsrik som i politiken.

– Jag kom sist, säger han och skrattar. Jag stod på reservlistan och fick reda på dagen innan att jag skulle vara med. Jag såg det so en rolig grej. Jag tycker att det är kul att laga mat, men poltiken tar mycket tid, vilket gör att andra fritidsintressen kan få stryka på foten.

Formellt väljs Nicholas Nikander av fullmäktige i slutet av mars. Malin Danielsson är kvar som kommunalråd under mars månad. Bo Källström (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden blir ny gruppledare för Liberalerna i Huddinge.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.