ANNONS

Ninni ska ta hem duellen i tv-rutan

Under sin audition hyllades hon av både Magnus Uggla och Carola. Men Ninni Bautista, 30, från Vendelsö är långt ifrån nöjd.

Hon vill bevisa mer i sin duell i ”The Voice”.
ANNONS

Många höjde nog på ögonbrynen när Ninni Bautista, en körledare från Vendelsömalm, valde Magnus Uggla framför Carola som coach i TV4:s storsatsning The Voice Sverige.

Båda svenska poplegenderna ville coacha Ninni Bautista efter att hon tolkat Beyonces ”Halo” på sin audition. När det var dags att bestämma sig valde hon att ta det osäkra före det säkra.

– Jag ser tävlingen som ett äventyr. Att det kan leda till något nytt i min karriär. Jag är tjej och sångerska, mer lik Carola. Men Magnus (Uggla) är man, låtskrivare och kommer från en annan genre. Det är lite mer ”out”, lite mer vågat, säger Ninni Bautista inför sin kommande duell, som sänds denna fredag eller nästa.

Att den 30-åriga småbarnsmamman, som väntar sitt andra barn, skulle söka till showen var knappast givet.

Ninni Bautista har under ett par år arbetat framgångsrikt med företags-events och hela tiden varit långt från rampljuset.

– Men jag vill jättegärna göra solokarriär, det är lite roligare med ett nytt koncept, säger Ninni, som har soultradition i sitt artisteri och nämner Aretha Franklin och Whitney Houston som husgudinnor.

Hon hoppas dock på annat än amerikansk soul i duellen – som avgör om hon blir kvar.

– Helst tolkar jag en killlåt av en manlig artist. Man blir så lätt en kopia annars. Jag vill visa vad jag går för.

Vem är mardrömsmotståndaren i en duell?

ANNONS

– Många är giftiga, men att slå hårdrockskillen Christian (Hedgren) i en rocklåt skulle bli väldigt svårt.