Min lokala hjälte

Nio års fängelse för råa mordförsöket

Här, på gångvägen vid Loviselundsskolan, hittades mannen blodig efter händelsen.
Här, på gångvägen vid Loviselundsskolan, hittades mannen blodig efter händelsen.
En natt i februari larmades polisen till gångvägen vid Loviselundsskolan, där en knivstucken man låg och blödde kraftigt.

Två bekanta hade försökt råna honom och när de misslyckades tog de till brutalt våld.

Nu har en av männen dömts till nio års fängelse för mordförsöket.

Det var under natten till den 3 februari i år som en förbipasserande man hittade den drabbade mannen, som är i 35-årsåldern, på marken på gångvägen vid Loviselundsskolan.

Tidigare på kvällen hade de tre inblandade männen druckit alkohol på en krog i Hässelby.

Efter stängning gick de tre männen hem till en av dem som bor i Hässelby gård. Där uppstod bråk varpå Värmdöbon och Hässelbybon vände sig emot den 35-åringen och försökte tvinga honom att uppge sin bankomatkod.

Det hela slutade med att Värmdöbon började slå på mannen med en gångstav. Sedan tog Hässelbybon över och knivhögg mannen medan han låg försvarslös.

Efter dådet försökte Värmdöbon ta ut pengar från mannens konto vid en bankomat.

– Det här är ett av de råaste våldsbrotten jag har varit med och utrett, sa Patrik Zanders vid polisen efter händelsen i vintras.

De båda männen dömdes i juni till fängelse för brotten, men de nekade till brott och överklagade tingsrättens dom.

Nu har hovrätten dock fastslagit tingsrättens dom och menar att både brottsrubriceringarna och straffet ska bestå, då de båda männens handlingar varit både uppsåtliga och livsfarliga.

Hässelbybon har dömts till nio års fängelse för mordförsök och Värmdöbon har dömts till tio månaders fängelse för försök till rån.