Nio klassrum skadades i branden

Polisen misstänker att branden i Utsäljeskolan är anlagd och har inlett en förundersökning om grov mordbrand.
Polisen misstänker att branden i Utsäljeskolan är anlagd och har inlett en förundersökning om grov mordbrand.
Nu står det klart att nio klassrum skadades i branden i Utsäljeskolan.

En saneringsfirma har fått i uppgift att undersöka hur omfattande skadorna är, och först när det är gjort vet man hur skolverksamheten kommer att påverkas.

Det var under natten till i måndags som Utsäljeskolan eldhärjades, och förutom brandskador är skolan vatten- och rökskadad.

Enligt brandkåren är det den del av skolan där gymnastiksalen finns som brunnit.

– Skolan består av olika delar. En del av skolan har brunnit, men inte ner till grunden. Andra delar av skolan har inte brunnit, säger Per Hultman som är operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Efter ett möte med räddningstjänsten meddelar skolan nu på sin hemsida att nio klassrum har skadats i branden. Två av rummen är brandskadade, resten är rök-, vatten-, och sotskadade.

En saneringsfirma har fått i uppgift att undersöka hur omfattande skadorna är, och det är först när det är gjort som skolledningen vet hur skolverksamheten kommer att påverkas.

På måndag den 15 augusti klockan 18 håller skolledningen ett informationsmöte för de föräldrar vars barn går, eller kommer att gå i Utsäljeskolan till hösten.

Då ska det presenteras hur verksamhet kommer att se ut under tiden som lokalerna saneras och byggs upp igen. Information om mötet och hur verksamheten påverkas uppdateras fortlöpande på skolans hemsida.

Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Mitt i kunde under måndagen berätta att polisen misstänker att en minderårig ligger bakom branden.