Här kan du njuta av vintern på sportlovet

Drevviken redo för sportlovssugna.
Drevviken redo för sportlovssugna.
Ge dig ut i snön på sportlovet. Här är Mitt i Huddinges sportlovsguide för dig som vill njuta av vintervädret:

 

Åk utför:

Åk slalom, snowboard och snowblades i länets högsta slalombacke Flottsbro. Backen har öppet klockan 9-18 hela sportlovsveckan. Här finns fem nerfarter, tre liftar, barnskidområde och pulkabacke. Den längsta pisten är 700 meter. En skidskola på sportlovet är redan fullbokad men det finns möjlighet till privatlektioner.

Skidspår:

I Ågesta ligger flera skidspår. Ett elljusspår på 6 kilometer, ett spår på golfbanan som är 8,5 kilometer. Status 22/2: För lite snö för spår men snön är packad för skateåkning.

I Långängen-Segeltorp finns ett 2,5 kilometer långt skidspår som följer motionsslingan. På Långängen finns även ett 1,5 kilometer långt skidspår.

I Flemingsbergs naturreservat, vid Visättra sportcenter, Sundby gård och Sundbygärderna ligger flera skidspår. Ett spår mellan Sundby och Visättra är på 5 kilometer. I Flemingsbergs naturreservat finns ett elljusspår.

Isarna:

Sätt på dig skridskorna och ge dig ut på någon av Huddinges isar, som Orlången, Drevviken, Långsjön eller Magelungen. Här finns information om isläget just nu. På Orlången finns två plogade banor, en på 3 kilometer och en på 1 kilometer. Drevviken, Långsjön och Magelungen har banor på två kilometeter.

Pulka:

Sundby gård, Sjötorpsparken, Fullerstaparken, Stortorpsparken, Flottsbro, Solhagaparken och Rosendalsparken.