Välj ditt område
Takterrassens uteservering, 1969.
Takterrassens uteservering, 1969.
Utsikt från NK:s takterrass, 1969.
Utsikt från NK:s takterrass, 1969.

NK:s takterrass kan återuppstå

Nyheter NK:s legendariska takterrass lades ned på 80-talet.
Nu vill fastighetsägaren bygga upp terrassen på nytt.

NK-husets takterrass var ett populärt besöksmål för både stockholmare och turister under flera decennier. Hit kom stockholmare för att äta lunch i solen eller lyssna till konserter av NK-orkestern. På 30-talet fanns till och med en golfbana på takterrassen som invigdes av prins Sigvard Bernadotte.

Utsikt från NK:s takterrass, 1969.

På 80-talet försvann takterrassen, då huset byggdes på med en extra våning för kontor. Nu vill fastighetsägaren Hufvudstaden ge nytt liv åt husets tak.

– Det vore spännande att ha en takterrass på huset, precis som det var en gång i tiden. Men än så länge är det bara idéer, säger Hufvudstadens vice vd Bo Wikare till Mitt i Vasastan.

Enligt Bo Wikare ska takterrassen användas som kafé, bar eller restaurang. Hur stor del av den flera hundra kvadratmeter stora takytan som kan användas vill han inte uttala sig om.

– Vi bedömer att det inte är ett jätteomfattande jobb att anlägga en takterrass. Det skulle vara relativt lätt gjort, säger han.

Hufvudstaden har ännu inte lämnat in något förslag till Stockholms stad, men enligt Bo Wikare har man sökt en dialog med staden om förslaget.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis