ANNONS

Nobina: Det finns andra bussar som stannar

Tyresöbor som vill pendla in till Stockholms city har fått färre turer att välja mellan.
Tyresöbor som vill pendla in till Stockholms city har fått färre turer att välja mellan.
Bussbolaget Nobina kommenterar nu kritiken från Tyresöbor att hållplats Sidvallsvägen inte längre trafikeras av buss 875, en stombusslinje som många kommuninvånare använder.
ANNONS

Mitt i Tyresö har tidigare berättat om Tyresöbon Lennart Lundgren, vars 11-årga barnbarn använder linje 875 och går av vid Sidvallsvägen. Han är orolig för att en olycka kan ske om barn i högre utsträckning går över Tyresövägen istället för att använda den gångtunnel som finns vid Sidvallsvägen.

Indragna busshållplatser i Tyresö väcker oro

Många kritiska

Lennart Lundgren är inte ensam i sin oro. Flera andra personer som kommenterat Mitt i Tyresös artikel på Facebook är kritiska till förändringen av linjens sträckning. ”Instämmer helt” skriver Susanne Pelicano, ”instämmer helt, ställer till det för oss alla som brukar ta bussen från/till Sidvallsvägen”, och ”många märkliga bussjusteringar har det blivit tycker jag” skriver  Christine Törnquist.

Nu svarar bussbolaget Nobina på kritiken och försvarar den omlagda linjesträckningen för 875:an.

Här handlar det om två motstridiga intressen.

”Det finns andra busslinjer”

 – Jag har den största förståelse för morfadern som är orolig över sitt barnbarn med spring i benet, men frågan är hur långt ett trafikföretags ansvar sträcker sig, säger Peter Hagert, operativ chef på Nobina och fortsätter:

– Det finns andra busslinjer att ta som stannar vid hållplatsen och vid intilliggande hållplatser finns övergångsställen. Här handlar det om två motstridiga intressen. Intresset att förkorta restiden för majoriteten arbetspendlare och intresset från enskilda resenärer att kunna gå av vid den hållplats de är vana vid.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.