Nöjespalats flyttar in i Haninge centrum

Första etappen av Rollers & Bowlers öppnar i april-maj. Under senhösten ska hela upplevelserestaurangen på 4 300 kvadratmeter stå klar.
Första etappen av Rollers & Bowlers öppnar i april-maj. Under senhösten ska hela upplevelserestaurangen på 4 300 kvadratmeter stå klar.
Innan sommaren ska två plan av Haninge centrum ha förvandlats till ett nöjespalats på totalt 4 300 kvadratmeter.

– Det är ett steg mot att skapa en mer levande stadsbild, säger Carl Strufve, ansvarig för Grosvenors fastigheter i Sverige.

Det är konceptet Rollers & Bowlers som flyttar in i de tidigare kontorslokalerna på plan 1 och 2.

Här ska de bygga upp tio banor för att bowla, en lång rullskridskobana och göra plats för att köra segway och spela lasergame. Det planeras också för en amerikansk hamburgerrestaurang och en konferensanläggning i lokalerna.

Förhoppningen är även att kunna glasa in en vägg så att man från utsidans ska kunna se vad som pågår här inne. Det kommer även att byggas en separat entré från gatan plus en entré från centrum.

Företaget Grosvenor, som äger Haninge centrum, vill förändra inriktningen på köpcentrumet och är glada att ha fått in upplevelserestaurangen, som Carl Strufve kallar den.

– Från vår sida ser vi det som ett sätt att förändra vad ett köpcentrum är. I takt med att Haninge centrum växer ihop allt mer med bebyggelsen runt omkring så blir det mer stadslikt. Vi ser även hur konsumenterna lägger allt mer pengar på mat och upplevelser, så vi anpassar utbudet efter det, säger han.

Ett plus blir att mer folk kommer att röra sig kring centrumet även efter att butikerna stängt, menar Carl Strufve.

Rollers ‘n’ Bowlers öppnar i två etapper, den första i april/maj och den andra under hösten 2016.

Samtidigt pågår en ytterligare omgörning av centrum då både H&M och Stadium bygger ut. Stadium utökar till källaren och H&M får en ny entré intill Systembolaget och ökar samtidigt på sitt utbud.