Nöjesprofilen Nalle dog av levercancer

Natten mot förra måndagen avled nöjesprofilen Nalle Knutsson från ­Enskededalen.

– Nalle var en härlig och kul kamrat som jag hade väldigt roligt med, säger vännen Jugge ­Nohall.

För en månad sedan insjuknade artisten och underhållaren Nalle Knutsson och hamnade på Södersjukhuset.

– Allt gick väldigt hastigt. Han blev dålig väldigt snabbt. Han smsade mig att han låg på sjukhus. När jag kom dit berättade han att han drabbats av levercancer och att den spridit sig. Vi grät båda två på sjukhuset, säger Jugge Nohall som lärde känna Nalle Knutsson för 15 år sedan och bland annat gjorde ett tv-program med honom.

– Vi umgicks väldigt mycket privat. Nalle var en enkel kille med bra grundvärderingar. Han bjöd på sig själv mycket. Tyvärr fastnade han ibland i glamourrollen av karaktären Nalle som han inte riktigt kunde koppla bort.

Kjell Knut-Ove Knutsson föddes i Ljungby i Småland och tog sig senare namnet Nalle som också blev hans artistnamn. Han slog igenom som musikalartist på 60-talet och satsade där­efter på en internationell karriär och uppträdde på casinon runt om i världen.

Men han har även arbetat som bland annat biblioteksbiträde på Blommensbergsskolan i Gröndal och Vendelsömalmsskolan i Haninge.

Han blev åter känd för den breda allmänheten i samband med tv-programmet ”Nalles show” som gick ­i ­Kanal 5 2001 och medverkade sedan även i dokusåpan ”Club Goa” i TV3 några år senare.

Nalle Knutsson efterlämnar två barn. Han blev 69 år.

Lokaltidningen Mitt i träffade Nalle Knutsson hemma i Enskededalen 2004 efter inspelningen av Club Goa.