Nokas Security tar över p-övervakning

Parkera rätt. I april tar ett norskt p-övervakningsbolag över lappandet på kommunens och Tyresö bostäders mark.
Parkera rätt. I april tar ett norskt p-övervakningsbolag över lappandet på kommunens och Tyresö bostäders mark.
I april tar det norska säkerhetsbolaget Nokas Security AB över lappandet i Tyresö efter Apcoa.

– Det beror inte på missnöje, utan det var helt enkelt dags för oss att handla upp p-övervakning, säger Tomas Björkman, upphandlingschef på Tyresö kommun.

Från och med april är det, istället för Apcoa, Nokas Security AB som sköter parkeringsövervakningen, inte bara på kommunens, utan också på Tyresö bostäders mark.

Fyra bolag tävlade om att få tjäna en slant på parkeringskontrollen. Tre av dem klarade kommunens krav och av dem var det Nokas security som erbjöd sig att göra det billigast.

I avtalet ingår också att sköta kommunens p-automater, vilket innebär att samtliga automater nu ska bytas ut. Det nya p-bolaget får 20 procent av intäkterna från automaterna, som alla, enligt kommunens kravlista, ska kunna ta kort.

Ytterligare en nyhet är att Tyresö kommun och Tyresö bostäder gjort gemensam affär för att det ska bli enklare för alla parter.

Men precis som förut har det vinnande bolaget inget incitament att lappa så många som möjligt.

– Parkeringsövervakningsbolaget får en fast summa varje månad för att hålla ordning och reda, men alla avgifter går till kommunen och Tyresö bostäder, säger Tomas Björkman.