Efter sex-nollningen: ”Håll barnen hemma”

Värmdö gymnasium.
Värmdö gymnasium.
Sätt en banan mellan benen och låt någon simulera oralsex. Det var en del av ritualerna på förra årets nollning på Värmdö gymnasium. I år uppmanar skolan föräldrarna att hålla barnen hemma.

Förra året fick de nyblivna ettorna på Värmdö gymnasium utföra simulerade sexuella aktiviteter under sin nollning. Nu varnar skolan för årets nollning och har skickat både mail och brev till föräldrar till barn i årskurs ett och två, något som Stockholm Direkt var först med att rapportera om.
– Vårdnadshavarna ska uppman sina ungdomar att inte delta eftersom att vi veta att det kan spåra ur. Det förekommer alkohol och att det kan hända saker som inte alls kommer att upplevas som trevligt och roligt.  Vi avråder å det bestämdaste att låta sina ungdomar att gå iväg på det här, säger Christina Ahlgren, rektor på Värmdö gymnasium.
Har ni fått några reaktioner från föräldrarna?
– Alla är positiva och tackar och tycker att det är jättebra att de får den här informationen, säger Christina Ahlgren, rektor på Värmdö gymnasium.

”Skolan ska välkomna nya – inte eleverna”

Christina Ahlgren, rektor på Värmdö gymnasium.

Christina Ahlgren, rektor på Värmdö gymnasium.

Hon berättar att det tidigare år förekommit såväl poängjakter med olämpliga uppgifter.
– Vår hållning är att det är vi som skola som ska välkomna de nya ettorna. Det är viktigt att ettorna lär känna varandra och inte äldre elever, säger Christina Ahlgren.

Nu planerar skolan istället för sin egen välkomstfest.
– Vi har en egen insparksträff. Det tycker vi är fullt tillräckligt. Det är i den formen välkomstaktiviteter ska hållas, säger Christian Ahlgren.