ANNONS

Nomineringen klar – hon blir stadens nya skolborgarråd

Isabel Smedberg Palmqvist (L)
Isabel Smedberg-Palmqvist (L) väljs formellt till nytt skolborgarråd den 2 mars.
Nu är det klart – Isabel Smedberg Palmqvist (L) tar över rollen som skolborgarråd efter Lotta Edholm (L).
ANNONS

I början av januari meddelade Lotta Edholm (L) att hon lämnar sina uppdrag i Stockholms stad. Efter 25 år som heltidspolitiker var det det dags att lämna över stafettpinnen menade hon själv.

”Inte en fråga i mängden”

Rollen som skolborgarråd blev därmed ledig och 53-åriga Isabel Smedberg Palmqvist (L) föreslogs som kvinna som skulle axla den.

Under onsdagskvällen nominerades Smedberg Palmqvist. Det formella valet görs den 2 mars.

– I vårt parti är skolan inte bara en fråga i mängden, utan själva fundamentet för människors möjligheter att forma sitt liv. Därför är jag oerhört hedrad att bli nominerad till skolborgarråd i dag. Jag ser fram emot att fortsätta det omfattande arbete som Lotta Edholm påbörjat för att höja kunskapsresultaten i Stockholms skolor, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L), tillträdande skolborgarråd i ett pressmeddelande.

Bakgrund

Det här är stadens nya skolborgarråd

Isabel Smedberg-Palmqvist är född och uppvuxen i Södertälje. Hon har alltid varit föreningsaktiv, inte minst inom idrotten, och spelade som ungdom basket i klubben SBBK i Södertälje.

Isabel bor numera i Bromma, är gift och har två barn. I grunden är hon jurist men med en bred yrkesbakgrund från förskola, kriminalvården, domstolsverket, restaurang & hotell och Svenskt Näringsliv. De senaste åren har hon arbetat på Liberalernas parti- och riksdagskansli.

Hon blev aktiv i Folkpartiet för 17 år sedan och har sedan dess varit Liberal gruppledare i både socialnämnd och Bromma stadsdelsnämnd. I fullmäktige har hon suttit sedan 2010. Sedan valet 2018 är Isabel gruppledare i exploateringsnämnden och styrelseledamot i Stockholms Hamnar.

Källa: Stockholms stad

Ny gruppledare

Sedan tidigare är det klart att socialborgarrådet Jan Jönsson (L) tar över som gruppledare för Stockholmsliberalerna efter Lotta Edholm (L).

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.