ANNONS

Nooshi Dadgostar pekas ut som efterträdare till Sjöstedt

Nooshi Dadgostar med Jonas Sjöstedt.
Jonas Sjöstedt tillsammans med Nooshi Dadgostar i samband med att hon blev vice partiledare.
Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt avgår.
Nooshi Dadgostar, ex-politiker i Botkyrka, pekas ut som en het kandidat till ny partiledare.
ANNONS

34-årige Nooshi Dadgostar har bakgrund som politiker för Vänsterpartiet i Botkyrka. När Jonas Sjöstedt nu meddelat sin avgång pekas 34-årige Nooshi Dadgostar ut som en av topp-kandidaterna till att efterträda .

SVT:s politiska kommentator Mats Knutsson har Nooshi Dadgostar på sin lista över möjliga efterträdare. Det har också Expressen. När Mitt i når Nooshi Dadgostar berättar hon att det mediala trycket varit intensivt under dagen. Hon vill inte säga något om hon är villig att efterträda Sjöstedts som partiledare. Hon påpekar att Sjöstedts meddelande att han avgår är färskt.

– Jag vet att han har funderat på det, men jag vill inte uttala mig nu om vem som ska efterträda honom, säger hon.

Hur skulle det påverka er politik om du blev partiledare?

– Vårt ledarskap är kollektivt. Vi fattar beslut tillsammans i partistyrelsen. Men jag tycker att vi ska fortsätta att sätta press på regeringen, till exempel som vi gjort i frågan om Arbetsförmedlingen och vi ska bli ett ännu bredare Vänsterpartiet. Socialdemokraterna har lämnat ett ganska stort tomrum nu när de gått så långt åt höger som de gjort, säger hon.

Dadgostar blev vice partiledare

Nooshi Dadgostar blev i mars förra året vice partiledare för Vänsterpartiet i Sverige. Som politiker i Botkyrka var hon bland annat ledamot i kommunfullmäktige och ledamot i Botkyrkabyggen.

Under förra mandatperioden i riksdagen var hon också bostadspolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

I riksdagen sedan 2014

Nooshi Dadgostar blev invald i riksdagen 2014 och har tidigare varit vice ordförande i Ung Vänster.

Övriga möjliga efterträdare till Jonas Sjöstedt är enligt Mats Knutsson; Ali Esbati, Rosanna Dinamarca, Linda Snecker och Ulla Andersson.

ANNONS

Mitt i söker Nooshi Dadgostar

ANNONS