Klart: de tar över Nordeas tomma lokaler i Spånga

Dyslexiförbundet flyttar in i Nordeas gamla lokaler i Spånga.
Nordeas gamla lokaler i Spånga har stått tomma i snart tre år.
2016 lämnade Nordea sitt kontor i centrum och sedan dess har lokalerna stått tomma. Många Spångabor har varit nyfikna på vem som ska flytta in. Nu är det bestämt att Dyslexiförbundet tar över lokalerna. 

–  Det känns väldigt positivt för oss. Det är smidigt med pendeltåget och Spånga är ett väldigt mysigt centrum med små butiker och torg, säger Bengt-Erik Johansson, ordförande på Dyslexiförbundet.

Totalt ska 15 personer arbeta i den cirka 300 kvadratmeterstora lokalen när huvudkontoret flyttar från Sundbyberg. Kontraktet, som löper på tre år, gäller från månadsskiftet ars/april.

Har fått flera förfrågningar

Flera företag, så som restauranger, har visat intresse för lokalen men inget kontrakt har kunnat skrivas på, berättar Alf Karlsson på fastighetsförvaltaren Alferan som äger lokalerna.

 Vi har varit väldigt restriktiva om vem vi ska ta in och velat vänta tills det har känts rätt. Vi kan inte acceptera restauranger som hyresgäster. Vi måste tänka på att de här är ett hyreshus, säger Alf Karlsson. 

Vad tror du att ett nytt företag betyder för Spånga? 

– Det är positivt för centrum att det blir kontor för personal, vi vill ju att det ska röra sig lite folk här, säger Alf Karlsson.

Inflytt sker om tre månader. Innan dess ska lokalen renoveras.