ANNONS

Reno Norden: ”Vi är utsatta för utpressning”

Reno Norden skriver i ett pressmeddelande att de blir "utsatta för utpressning av sopgubbar som har startat en olaglig strejk". Företaget skriver även att arbetarna ska stämmas i Arbetsdomstolen.
ANNONS

Först var uppgifterna att ett 50-tal sopåkare fick sparken, sedan dementerades dem och sopåkarna skulle i stället stämmas. Nu kommenterar företaget Reno Norden sopstrejken i ett pressmeddelande.

”RenoNorden är utsatta för utpressning av sopgubbar som har startat en olaglig strejk. Sopgubbarna använder nycklarna till Stockholms soprum som ett utpressningsmedel i de pågående löneförhandlingarna. Även Svenska Transportarbetareförbundet menar att detta är en olaglig strejk och stödjer inte strejken.” står det i pressmeddelandet.

Reno Norden skriver även att de inte kan acceptera att nycklarna till soprummen används som utpressningsmedel då de är skyldiga att genomföra inventeringen i enlighet med avtalet med Stockholm Vatten och Avfall.

ANNONS

Det rör sig alltså inte om några direkta uppsägningar enligt Reno Norden. Men de tar nu ärendet till Arbetsdomstolen, en skadeståndsprocess kommer att påbörjas och Arbetsdomstolen kommer att ålägga sopåkarna att återgå till arbetet omedelbart. Men det står även i pressmeddelandet att det ”kan innebära avsked om den olagliga strejken fortsätter”.

Nya uppgifter för facket

För den lokala fackordföranden Jan Spanedal är uppgifterna om stämning nyheter när Mitt i talar med honom.

– Dom sa till oss på mötet att det var avsked som gällde, nu kanske de ångrar sig och hittar på andra saker så det blir slitningar.

Vad säger du om att de ska anmäla er till Arbetardomstolen?

– Folk är ledsna, vi är sopgubbar och vi vill hämta sopor. Men vi vill inte göra en nyckelinventering  och ska inte behöva göra någon enligt protokoll, det är inte att utpressa.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.