Nordens bästa food truck finns i Huddinge

Pär Magnusson har siktet inställt på att försvara sitt SM-guld.
Pär Magnusson har siktet inställt på att försvara sitt SM-guld.
Huddingebon Pär Magnusson har nordens bästa food truck, Irvins BBQ. Tidigare i somras vann han Nordiska mästerskapen i klasserna bästa koncept och bästa kött. Nu har han siktet inställt på att vinna SM-guld i foodtruck.

Pär Magnussons egna New York pulled pastrami som serverades i ett surdegspitabröd låg bakom hans seger i klassen bästa kött på Nordiska mästerskapen i Mariefred.

– Jag gör allt från grunden, röker köttet i upp till 15 timmar, en egen nässelmajonäs och rostar kavringsmulor. Allt som hör rätten till, säger Pär Magnusson.

New York pulled pastrami

Kött som rökts i 15 timmat, nässelmajonäs, sallad och kavringsmulor. Allt i ett surdegspitabröd. Där har ni vinnarrätten i Nordiska mästerskapen. Foto: Privat

Pär hade på känn att han skulle vinna nordiska mästerskapen, då han fick höra att domarna hade rekommenderat personer att besöka hans foodtruck för en smakbit.

– Det är god och bra mat, konceptet är lite speciellt också och jag tror att det är väldigt tilltalande. Man köper inte vår mat genom en lucka som på en vanligt food truck. Vi har så man kan sitta uttanför food trucken och äta. Sen så står vi inte på en fast plats utan man bokar min food truck till event, fester eller catering, så löser jag något gott, säger han.

SM-guld i sikte

Lördagen den 8 september går SM i food truck av stapeln i Kungsträdgården. Förra året var Pär med i SM för första gången och då vann han i klassen ”mat som serveras i handen” och han knep en silvermedalj i den totala tävlingen. I år är det guld hela vägen som gäller för Huddingebon.

– Jag vill vinna och tror att jag har god chans att göra det, säger han.