ANNONS

Nordens största innovationshubb öppnar i Häggvik

MikaelWintzell, vd, Wellstreet
Mikael Wintzell framför ABB-huset, som nu får liv efter att ha stått tomt några år.
I april flyttar tech- och startupbolaget Wellstreet in i det gamla ABB-huset i södra Häggvik. Där etableras ”The Factory” – Nordens största innovationshubb med plats för bland annat upp till 100 startupbolag, en digital skola, medelstora techbolag, gym, barnområde och restaurang.
ANNONS

– Vi är enormt förälskade i fastigheten som den är och vi ska inte bygga om huset, men vi gör en hel del invändigt, säger Mikael Wintzell, vd och grundare i Wellstreet, när han gästar en näringslivslunch i Turebergshuset.

Mikael Wintzell, Wellstreet

Mikael Wintzell, Wellstreets vd, presenterade företagets planer under en näringslivslunch i Turebergshuset. Foto: Tomas Stark

Wellstreet har på tre år gått från en startup till att bli ett av mest namnkunniga företagen inom den skandinaviska tech- och startupscenen. I dag sitter de på Kungsgatan och har cirka 80 anställda.

”Häggvik ligger perfekt”

Nu lämnar man alltså city och flyttar till ABB-huset i södra Häggvik. ”The Factory” kommer att vara drygt 14 000 kvadratmeter stort och ha plats för cirka 1 400 människor.

– Det är för trångt i city, vi kan inte växa där. Häggvik ligger perfekt, mellan city och Arlanda, och det är bra kommunikationer. Dessutom blir det bostäder där, en hel stadsdel ska på plats. Huset ska bli en knutpunkt för näringslivet i Sollentuna, säger Mikael Wintzell.

Huset ska vara fyllt fjärde kvartalet i år

I april ska ”The Factory” stå färdig, enligt planerna.

– Och under Q4 räknar vi med att huset är fullt, säger Mikael Wintzell.

ANNONS