ANNONS

Team Nordmark får ta emot kärleksbombningar

Team Nordmark på upploppet på Stockholm Marathon.
Team Nordmark på upploppet på Stockholm Marathon.
Team Nordmark från Täby består av pappa Mikael och hans rullstolsburna son Hugo. I helgen sprang de Stockholms marathon för fjärde gången, och på nationaldagen fick de ta emot Täby kommuns årliga pris för rasism, diskriminering och intolerans.
– Det är vi jättestolta för, säger pappa Mikael Nordmark.
ANNONS

Det är mycket på gång för Team Nordmark från Täby. I helgen sprang Mikael Nordmark och hans son Hugo Stockholm Marathon för fjärde gången – på sin bästa tid någonsin. Hugo i rullstol, och Mikael som knuffar på.

– Vi har förbättrat oss för varje år. Det är såklart väldigt roligt men också tufft att springa, han blir ju större för varje år, säger Mikael Nordmark.

Fick pris för sitt arbete

Och på Sveriges nationaldag fick Mikael och Hugo Täbys årliga pris för insatser mot rasism, diskriminering och intolerans med motiveringen att ”Team Nordmark arbetar för att öka toleransen i samhället för alla oavsett funktionsvariation”.

– Det är vi jättestolta för. Jag har jobbat väldigt mycket med att uppmärksamma alla rätt till ett aktivt liv, så det känns som ett fint erkännande.

Ett utmattat Team Nordmark. Foto: Martina Huber

Får ta emot kärleksbombning

Efter utmärkelsen delade Mikael Nordmark ett inlägg på Facebook och där lät reaktionerna inte vänta på sig. Över tusen gilla-markeringar och massvis med kommenterar med hjärtan och hejarop.

– Det har varit otroligt mycket kärleksbombning den senaste tiden och det blir man alldeles varm i hjärtat av. Det är hundra procent positiva kommentarer vilket är roligt i tider när reaktioner ofta brukar leda till debatt och ilska.

Varför tror du att ni väcker så mycket känslor?

ANNONS

– Hugo har många stora utmaningar och jag tror att när människor ser bilder på oss när vi kommer springande går det direkt in hjärtat.

Vad tycker Hugo om all uppståndelse?

– Han förstår inte så mycket av omgivningens reaktioner men han tycker verkligen om löpningen. Han blir så himla harmonisk och glad över att sitta i vagnen.

Glädjeruset ska samla in halv miljon

Kommunens pris ger också 8000 kronor, och de kommer oavkortat gå till RBU – Riksförbundet för Rörelsehindrade barn och Ungdomar. Det gäller även överskottet som kommer från Team Nordmarks egna lopp ”Glädjeruset”, som de hoppas kommer att ge två hundra tusen i år och totalt en halv miljon sedan 2014.

– I fjol kom det 750 deltagare, och i år siktar vi på att nå 1000 deltagare.

Loppet går av stapeln lördag den 26 augusti i Täby. Du kan anmäla dig här.