ANNONS

Norevägen är tredje dyraste gatan i Sverige

Danderyd har bland de dyraste villorna i Sverige
Letar du exklusv villa i Danderyd? Då kan listan vara en guide.
Norevägen, Stockholmsvägen, Frejavägen och Österängsvägen i Danderyd är några av de mest exklusivaste adresserna du kan ha i hela landet.
Svensk Fastighetsförmedling har kartlagt landets dyraste gator.
ANNONS
Fakta

Här finns Sveriges dyraste villor

1. Brötvägen, Bromma

2. Norrstigen, Lidingö       

3. Norevägen, Danderyd

4. Nyängsvägen, Bromma 

5. Drakskeppsvägen, Täby 

6. Thaliavägen, Bromma

7. Herserudsvägen, Lidingö

8. Grönviksvägen, Bromma   

9. Stockholmsvägen, Danderyd

10. Höglandsvägen, Täby   

Statistiken som är framtagen av Svensk Mäklarstatistik AB visar att de allra dyraste villorna i Sverige ligger på Brötvägen i Bromma. Där är snittpriset på en villa 16,3 miljoner. Näst högst är villapriserna på Norrstigen i Lidingö med snittet 15,8 miljoner.

Norevägen och Stockholmsvägen på topp 10

Norevägen i Djursholm, Danderyd kommer på tredje plats på listan över villagator. Där är snittpriset 15,2 miljoner. Vill du komma lite billigare undan, men fortfarande ha en exklusiv Danderydsadress kan du satsa på Stockholmsvägen i Stocksund som ligger på nionde plats på topplistan. Där kostar villorna i snitt 14,4 miljoner.

Priset på Danderydsvillan – för nio år sedan

Två adresser till bland de 25 dyraste

Utanför topp 10 finns två adresser till i Danderyd – Frejavägen som är den fjortonde dyraste adressen för villor i Sverige och Österängsvägen som ligger på plats 23. Där kostar villorna 13,9 respektive 12 miljoner kronor. 

Östermalm har dyraste lägenheterna

Svensk Fastighetsförmedling har kartlagt var både bostadsrätter och villor är dyrast. Bland bostadsrätterna är det våningarna Floragatan, Strandvägen och Grev Turegatan på Östermalm i Stockholm som är dyrast. Där kostar en kvadratmeter mellan 112 000 och 119 000 kronor.

Kartläggningen över Sveriges dyraste gator baseras på medelvärdet på köpesumman på villor och det genomsnittliga kvadratmeterpriset på bostadsrätter vid försäljningar gjorda 36 månader tillbaka i tiden. Endast kommuner med minst 5 försäljningar de senaste 36 månaderna är med i kartläggningen.

Danderyd tar plats på lista över dyra villor