Norling firade Mitt i-hjälte med egen rulle: ”Han blir stammis”

Faruk Yildiz och Rikard Norling
Faruk Yildiz fick besök av AIK-tränaren Rikard Norling på sin 57-årsdag.
Faruk Yildiz fick en signerad matchtröja på sin 57-årsdag.
Faruk Yildiz fick en signerad matchtröja på sin 57-årsdag.
Mitt i-hjälten Faruk Yildiz fick en oförglömlig 57-årsdag. Den inbitna "gnagaren" fick nämligen celebert besök av AIK:s egen Rikard Norling, som passade på att prova sin egen rulle – Norlingrullen. Om han tyckte om den?
– Han hade inget val, säger Faruk Yildiz.

Bacon, rostbiff, gourmetsallad, rostad lök, senap och ketchup i en rulle. Det åt AIK:s tränare, Rikard Norling, till lunch i torsdags. Och hur vet vi det? Jo, för att han passade på att testa en ”Norlingrulle” när han var på besök hos Faruk Yildiz på Grillbaren i Bro för att gratta honom på 57-årsdagen.

Första besöket i Bro

Faruk Yildiz beskriver sig själv som en inbiten AIK:are. Fast inte som de galna utan som de snälla är han noga med att poängtera. Hans gatukök är inrett med gnaget-merch från golv till tak, något som AIK-tränaren reagerade på när han kom dit.

– Det är mer AIK-prylar här än i shopen, sa han, berättar Faruk Yildiz och skrattar.

Hur kom det sig att han kom till dig?

– Han hade fått reda på att jag fyllde år och så ville han komma och gratta mig. Han hade också hört att jag hade en Norlingrulle som han ville testa.

Så han är ingen stammis?

– Nej, det var första gången han var i Bro. Men har man varit hos mig en gång så blir man stammis.

Coachade inte coachen

Norling hade passat på att åka förbi Grillbaren när han var ute och övningskörde. Han håller nämligen på att ta MC-körkort. Eftersom han visste att Faruk Yildiz var ett AIK-fan, så hade han med sig en present på temat.

– Jag fick en matchtröja, signerad av hela laget. Det är min tredje matchtröja, säger han.

Vad tyckte han om sin rulle då?

– Han tyckte den var god. Han hade inget val!

Faruk Yildiz tycker att man ska hålla sig till det man kan. Han kan mat – Norling kan fotboll.

– Jag hade inga tips att ge honom om hur han ska coacha laget. Det grejar han. Han är ju guldtränare, även om det gått lite trögt än så länge. Jag hoppas att det vänder nu till helgen när de möter Djurgården, säger Faruk Yildiz.

Och AIK:s presskommunikatör låter hälsa att Rikard Norling lägger 100 procents fokus på helgens match, så vad han egentligen tyckte om sin signatur-rulle får vi inte veta.

*