ANNONS

Norrländskt bolag köper elverkets elhandel

Elverkets nya ägare säljer delen som berör elhandeln.
Elverkets nya ägare säljer delen som berör elhandeln.
Elverkets eldistribution i Vallentuna kommer att tas över av Skellefteå Kraft. Det skriver huvudägaren Ellevio i ett pressmeddelande.
ANNONS

I höstas tog Ellevio över som ny huvudägare i Elverket Vallentuna AB. Nu pågår en omstrukturering av elverkets verksamhet. Därför har Ellevio valt att sälja dotterbolaget som sköter elhandel till Skellefteå Kraft.

– Vi på Ellevio har varit tydliga från början när vi köpte Elverket, att vi kommer att verka för en försäljning av elhandeln, då det inte är del av vår kärnverksamhet. Vi är mycket nöjda över att nu ha hittat en erfaren och ansvarsfull köpare till Elverkets elhandelsverksamhet, säger Johan Lindehag, vd på Ellevio och Elverkets styrelseordförande i pressmeddelandet.

– Vi är riktigt glada över affären som linjerar väl med vår strategi att växa nationellt med fler elhandelskunder, säger Patrik Grantås, chef för affärsområde Marknad på Skellefteå Kraft.

Vidare meddelar företagen att elleveransen till Elverkets El AB:s kunder kommer fungera som vanligt och ingångna elavtal gäller fortfarande. Försäljningen innebär inga förändringar för elnätskunderna och arbetet med att föra in elverket i Ellevios elnätsverksamhet planeras vara klar till hösten 2018.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.