ANNONS

Norsborg C ska få nytt liv med nya ägare

Aktiebolaget Norsborg 8 har köpt det svårsålda centrumet i Norsborg.
Aktiebolaget Norsborg 8 har köpt det svårsålda centrumet i Norsborg.
Norsborg centrum har fått ny ägare, och ägaren planerar både för vårdcentral och skola.
ANNONS

Norsborg centrum som ägs av Norsborg Centrum Fastigheter AB har varit ute till försäljning sedan i våras. De tidigare ägarna, det kommunala fastighetsbolaget Botkyrkabyggen, var en spekulant i höstas men det blev aldrig någon affär. Trots att både oppositionspolitiker och butiksägare tyckte centrumet skulle gå tillbaka till kommunen.

Aktiebolag tar över

Förra fredagen stod det klart att aktiebolaget Norsborg 8 förvärvat och tillträtt Mimer 1 och Mimer 3, där centrumbyggnaden ingår.

– Anledningen till förvärvet är att köparna tror på stadsdelen Norsborg och Norsborgs centrum samt att man ser att det finnes stora möjligheter till att utveckla centrumet för framtiden, skriver Billy Üre, ledamot i Norsborg 8 AB, till Mitt i och berättar om planerna.

– N8 kommer också att hyra ut alla befintliga tomma lokaler i centrumet och möjliggöra plats för en ny Vårdcentral och kanske en Förskola med lekpark samt en ny Restaurant.

Bolaget ser också potential för utveckling av matbutiken i centrumet, som enligt bolaget har en av Botkyrkas bästa lägen med möjlig kundparkering i närområdet.

Läs mer: Centrumet ska annonseras ut

Läs mer: Botkyrkabyggen kan köpa Norsborg C

Läs mer: Utmaningen att lyfta Norsborg C

ANNONS
Fakta

Norsborg centrum

  • Aktiebolaget Norsborg 8 AB köpte centrumet i februari 2017 av Norsborg Centrum Fastigheter AB.
  •  Syrianska riksförbundet, Syrianska ungdomsförbundet och Arameiska Syrianska föreningen i Norsborg ägde en tredjedel var Norsborg Centrum Fastigheter AB.
  • Kommunens fastighetsbolag Botkyrkabyggen ägde Norsborg C fram till 1999.